top of page

ARTISTES

unnamed_edited.jpg

Anna gaLí

Va néixer a Girona l'any 1968 i actualment té 52 anys. Des de l'any 2014 es dedica a combinar dues de les seves aficions: la docència i la fotografia. En aquest àmbit sol centrar-se amb la fotografia d'identitat, relacionant-la amb les xarxes socials. Tot i que va estudiar matemàtiques, ha fet diversos cursos i tallers per tal de millorar la seva expressió fotogràfica.  Gràcies al seu treball exposat a diversos llocs ha guanyat alguns premis.

joan fontcuberta

 

Ell va néixer el 24 de Febrer de l'any 1955 a Barcelona.

Va rebre formació a la Universitat Autònoma de Barcelona i va ser i segueix essent molt destacat principalment en el camp de la fotografia. Durant la seva vida ha realitzat diversos treballs i projectes (alguns dels quals podem veure a la seva web) i ha rebut bastants premis. Actualment és professor d'audiovisuals a la Universitat Pompeu Fabra.

Joan-Fontcuberta-foto-perfil-1500-patric
1570046072_653595_1570046909_sumario_nor

mireia sallarès

Va néixer a Barcelona el 1973 i actualment té 47 anys. Ha estudiat cinema en dues universitats de Nova York (i de vegades encara va a grans ciutats a millorar la seva formació) i és llicenciada en Belles Arts per la UAB. Els seus projectes parlen de temes poc comuns o si més no amb poc ressò com la mort, el sexe, la violència...

Gràcies als seus treballs ha rebut algun premi.

WILLIAM KENTRIDGE

 

Va néixer el 1955 a Johannesburg, ciutat on viu i treballa. Creador polifacètic, combina crítica política i llenguatge poètic. També ha anat alternat la pràctica del dibuix i del gravat amb el món del cinema i del teatre, on ha treballat com a actor, guionista i director. De fet, William Kentridge a través de l'animació, el dibuix, cinema, la música o el teatre, ha creat una gran obra que barreja tècniques i disciplines. La seva obra té present el context sud-africà de l'apartheid, i de fet ell mateix ha reconegut ser sempre un artista compromès des d'un punt de vista social i polític. Però el seu treball també parla de la naturalesa de les relacions humanes i la memòria, la relació entre desig, ètica i responsabilitat.

20201212_BKP007.jpg
Lurdes-R-Basoli.jpeg

Encabezado 1

lourdes r basoli

 

Vam tenir la gran oportunitat de conèixer a la Lourdes R. Basolí quan vam visitar la seva exposició "BLANK" a la Roca Umbert 

Aquesta és una fotògrafa nascuda a Catalunya i resident en Barcelona és coneguda normalment per les seves imatges fotoperiodístiques, les fotografies editorials i documentals.

Després de cursar els seus estudis i començar a treballar al sector fotogràfic va obtenir beques i premis que van impulsar la seva carrera. 

Va ser la primera espanyola en obtenir el premi Inge Morath dedicat a menors de 30 anys gràcies al seu treball anomenat "Caracas, la sucursal del cielo". Aquest projecte estava format per 35 fotografies monocroma que mostraven els suburbis de la Caracas. 

mia pearlman

Mia Pearlman és una coneguda artista que destaca pel seu treball de grans escultures de paper. Vam conèixer a l'artista gràcies a l'oportunitat que ens va proporcionar l'institut.

Aquesta ha exposat internacionalment en nombroses galeries, a espais sense ànim de lucre i museus, com per exemple el Museu d’Arts i Disseny a Nova York, la Galeria Goyang Aram a Corea del Sud, Smack Mellon a Brooklyn, la Galeria Renwick al Smithsonian American Art Museum i la Manchester Art Gallery al Regne Unit.

a_TC_mia_pearlman.jpeg
220920_erik_estany_can_baste.jpeg

erik estany

Estany és un fotògraf català.

Un dels seus projectes més coneguts és "Del que passa a fora", un treball que comença amb la cerca de detalls a través de la seva finestra, igual que Hayahisa Tomiyasu.
A l'obra el fotògraf es troba estàtic davant la finestra mirant a través de la càmera. Aquesta posició limita la seva visió i es centra a la vida quotidiana del carrer, però no obstant això l'artista aconsegueix desxifrar i transformar els insignificants objectes i símbol que fotografia en una realitat.
Tot això sorgeix del fet de fotografiar des de la finestra per reflexionar sobre com veiem el món i quin paper juguen les imatges. Les diferents imatges que componen el treball recullen preguntes sobre la vigilància, la normalitat, les relacions amb la tecnologia...

erWIN WURM

Erwin és un escultor conceptual que trenca totes les normes acadèmiques de la escultura per donar una experiència inoblidable a l'espectador. 

El seu propòsit és caviar la manera en la que veiem els objectes quotidians alhora que ens porta a reflexionar sobre la nostra relació amb aquests objectes. 

Amb les seves escultures d’un minut, en què l’espectador es converteix en una obra d’art per un temps limitat, Wurm esborra la frontera entre l’escultura i l’espectador. La presència estàtica de l’escultura s’inverteix, convertint-se en un procés participatiu que incorpora el propi cos de l’espectador. Wurm aconsegueix una transformació en la direcció oposada quan els objectes o formes de la seva obra assumeixen atributs clarament humans.

erwin01.jpeg
maxresdefault.jpeg

WERONIKA GESICKA

Weronika és una artista visual polonesa que té com a mètode de creació predilecte la fotografia. 

En els seus projectes tracta temes relacionats amb la memòria, els seus mecanismes i les teories científiques i pseudocientífiques. Sovint treballa amb material d’arxiu i amb imatges trobades accidentalment a Internet, a les biblioteques i a la premsa.

© 2020 por ARIADNA PICANYOL FOTOGRAFÍA. Creado con Wix.com
 

  • Pinterest
  • Instagram
bottom of page